זמינים בטלפון/ בוואטסאפ

053-3819450

מתכון לפנקייק יפני "דוריאקי" במילוי קרם פטיסייר פיסטוק

מתכון לפנקייק יפני המכונה " דוריאקי " במילוי קרם פטיסייר פיסטוק.
12 יחידות.

לפנקייק:
2 ביצים
80 גרם סוכר
1 כף דבש
קורט מלח
0.5 כפית סודה לשתייה
50 מ"ל מים
130 גרם קמח
1 כפית אבקת אפייה
כפיות מים ( לפי הצורך – ראה הוראות הכנה )

לקרם פטיסייר פיסטוק:
500 גרם קרם פטיייסר "שף קונדיטור " 
250 מ"ל שמנת מתוקה
40 גרם פודינג וניל
70 גרם מחית פיסטוק
1 כפית תמצית וניל

אופן ההכנה

פנקייק יפני:
בקערת מיקסר עם וו הקצפה מקציפים ביצים, סוכר, דבש ומלח עד שמתקבלת קציפה אוורירית, יציבה ובהירה מאוד
בקערית קטנה מערבבים יחד סודה לשתייה ומים עד שמתקבלת תערובת אחידה.
מוסיפים את תערובת הסודה לתוך הקציפה, מנפים פנימה קמח ואבקת אפייה ומערבבים באמצעות מטרפה בתנועות קיפול עדינות עד שמתקבלת תערובת אחידה.
מכסים את הקערה ומשהים את התערובת במקרר במשך 30-45 דקות למנוחה.
לפני הטיגון, מערבבים שוב את תערובת הפנקייק. אם היא סמיכה מדי (המרקם צריך להיות של טחינה) – מוסיפים מעט מים קרים לפי הצורך.
טיגון: מחממים מחבת נון-סטיק על להבה בינונית ומשמנים מעט מאוד בחמאה בעזרת נייר סופג כך שתהיה שכבה דקיקה ביותר.
יוצקים 2-3 פנקייקים קטנים בעזרת מצקת קטנה ומטגנים על להבה נמוכה-בינונית במשך 3-4 דקות עד שמתחילות להיווצר בועיות קטנטנות בחלק העליון של הפנקייקים והוא מאבד מהברק שלו.
הופכים את הפנקייק בעדינות בעזרת פלטה ומטגנים עוד 10-15 שניות מהצד השני בלבד.
מעבירים את הפנקייקים המוכנים לתוך צלחת ומכסים במגבת. ממשיכים כך עד שכל הפנקייקים מוכנים.

לקרם:
ניקח 500 גרם של קרם פטיסייר מוכן של "שף קונדיטור" או500 גרם פטיסייר צרפתי מוכן ונקציף אותו עם 250 מ"ל שמנת מתוקה.
בחצי ההקצפה ( זהירות שהשמנת לא תישבר) , נוסיף 40 גרם פודינג וניל ,כפית תמצית וניל ו70 גרם מחית פיסטוק ונמשיך להקציף עוד קצת לקרם יציב.
וקרם הפטיסייר פיסטוק שלנו מוכן!

הרכבה:
מניחים 1-2 כפיות נדיבות של קרם פטיסייר פיסטוק על גבי הפנקייקים וסוגרים לסנדוויץ' עם פנקייק נוסף.
מגישים מיד. מומלץ להוסיף אבקת סוכר בטעמים ליצירת טעמים נוספים
בתאבון ☺

אולי יעניין אתכם גם
Call Now Button